top of page
Komunikacija, nit koja nas povezuje

KAKO PRIČAI TAKO DA VAS RAZUMIJU?

Kada ulazimo u komunikaciju mnogo puta možete primjetiti kako ne dobijete odgovor kakav ste željeli, odnosno poruku koju ste htjeli prenijeti nije shvaćena na način koji ste vi to zamislili, zašto?

Zato što ta poruka ne sadrži sve ono što bi druga osoba mogla razumjeti na način koji ste vi to željeli prenijeti. Taj nedostatak se odnosi na intonaciju glasa i osjećaju koji su neophodni da bi poruka bila prenesena na način koji ste zamislili.

 

A sve ovo podrazumijeva da u komunikaciju ulazite podsvjesnim programima i uzorcima iz prošlosti. Dakle sve se vrti oko svjesnog i nesvjesnog dijela našeg uma. Ako uzmemo primjer učenja vožnje auta, što često uzimam u objašnjenju balansa, možemo uvidjeti da prvo učimo savladati pojedinačne postupke uskladjivanja kvačila, gasa i kočnice a potom istovremeno i gledanje u retrovizore.

Dakle osnovno proširujemo i povezujemo u radnje od kojih stvaramo naviku i one postaju nesvjesne a mi slobodni da opažamo ostale stvari potrebne za dobru i ugodnu vožnju. Učenjem malo po malo vi počinjete vladati tom vještinom vožnje gdje ste postavili svjesni cilj a prepustili vašem nesvjesnom da ostvaruje.

 

Stalnim vježbanjem ulazimo u fazu stvaranja navike koje nas baš neće uvijek dovesti do cilja ili do rješenja nekog određenog zadatka ili situacije. A što nam tu nedostaje? Nedostaje fleksibilnosti i otvorenosti ka daljim učenjem u korištenju zaboravljenih vještina.

Upravo ovo sve dešava se i u komunikaciji. Dosegnuti unutrašnju ravnotežu je most koji upravo spaja svjesni dio uma sa nesvjesnim i vaše mogućnosti i potencijal su otvoreni za kreiranja i ostvarenja vaših ciljeva i vizija.

Ovaj program o komunikaciji sam pripremala do onog trenutka dok ga nisam u potpunosti sažvakala odnosno ušla u njegovu bit. Potom sam ga pažljivo složila, poslušala, prošla i "pročešljala" i od njega spremila samo za vas online jednomjesečnu radionicu, gdje možete mnogo toga promijeniti u svom svakodnevnom životu, odnosno možete mnogo brže napredovati u uspješnom ishodu onoga što želite ostvariti kroz:

- komunikaciju u svakodnevnom životu

- komunikaciju u poslovnom životu

- komunikaciju sa samim sobom

 

Želite li balansirati i biti uspješni u komunikaciji možete se registrirati i ujedno rezervirati svoje mjesto na radionici na mail nikolinasavic.putdobalansa@gmail.com

 

Kako Vam mogu pomoći?

Hvala na interesovanju

Iskustvo koje stoji iza mene pogotovu u individualnom radu i naravno u grupnim radionicama uvjetovalo je program koji doseže rezultate i naravno kao takav i funkcionira.  A uz to završen NLP u kombinaciji sa mojim jasnim istraživačkim viđenjem daju mi kompetenciju kreiranja programa.

Iskustva učesnika sa dosadašnjih radionica na PUTU DO BALANSA možete pogledati ovdije

Kako pričati tako da vas čuju_.png
Izađite_iz_okvira_2.png

Učiti NLP Put do balansa je dobro investirano vrijeme i energija

bottom of page