BRIGE I FENOMEN ZABRINUTOSTI


Zabrinuti smo za sve i svašta, počevši od brige za egzistenciju, zatim brige za život svoje djece i tako kroz niz situacija i dešavanja. Kroz život uvijek brinemo za "nešto" i za to kažemo da je "normalno" ???

Um je za nas velika nepoznanica ali ako mu dopustimo da nam služi on postaje vjerni sluga.

Poslušajte video clip i razmislite, osjetite .......

Ako želite i osjećate, ili još bolje ukoliko namjeravate otkloniti zabrinutost prvi korak koji je potrebno učiniti je biti iskreni prema sebi i to je jedini način da ih eliminirate iz svog života. Ah ta iskrenost!

Od drugih tražimo iskrenost a da nismo iskreni prvenstveno prema sebi. Iskrenost podrazumijeva prihvatanje osjećaja bez ikakvog traženja krivice, osudjivanja i prosudjivanja jer u suprotnom kako god gledali, sa koje god strane osjećate se izgubljeno ostajući zaglavljeni u zamci "brige", a takva zamka mnogo košta.

Najčešće takve zamke nastojimo blokirati, odnosno potiskivati ih kao nekakvu ružnu istinu. Sa druge strane mnogi stavljaju glavu u pjesak i pretvaraju se da je sve u redu. Ali iskrenošću i oprostom vi se oslobađate okova i boli, a to je upravo onaj osjećaj kao kada dižete sidro sa dna. Evo i nekoliko važnih pitanja koji vam zasigurno mogu pomoći doći na put do BALANSA

  1. Koliko vremena provodite brinući se i što gubite zbog toga?

  2. Da li osjećate kao da vas brige uhode?

  3. Koju dijagnozu imaju vaše brige?

  • odugovlačenje

  • stres

  • nisko ili nikakvo samopuzdanje

  • neodlučnost i oklijevanje

Sa ova tri veoma značajna pitanja možete si lako doznati na kojoj ste razini, budite samo iskreni, to je prvi korak do slobode kada znate što se događa.

Nina

#brigazabrinutostum

26 views0 comments

Recent Posts

See All