STRES "in" SVAKODNEVICA


STRES Ova riječ kao da se uvukla u svakodnevni život kroz sve naše pore i tako prebiva i služi kao idealno opravdanje za sve što nam se dešava u životu. Zašto je to tako? Odakle dolazi? Šta je uopće stres?

Kako je danas neko vrijeme žurbe, kao da je kratak dan. Stres je tako "IN". Uživljeno pričamo kako smo imali stresan dan a da uopće ne poznajemo njegovu smisao i čak štaviše da u tome ima čak i pozitivne poruke.

Stres kao takav nazivamo najvećim neprijateljem današnjice samo iz razloga što ga ne možemo razumijeti u potpunosti. Stres je ništa drugo nego strah i sa tog izvora pije vodu fig. dakle ako krenemo sa te točke možemo se i zapitati da li taj strah uopće postoji ili je samo jedna subjektivna projekcija našeg uma? (Ovdje pogledajte video Stres, i kako ga ublažiti.)


Što odmah znači da je imaginaran. Strah ne možemo vidjeti niti opipati, dakle ne postoji. Možete li opipati ljubav, vidite li ljubav? Da, sigurna sam da biste svi krenili u pravcu ljubavi ali nekako osjećate kočnicu pa vas onako drma svakodnevno kao kad vozite auto pa ne uskladite kvačilo i gas pri mjenjanju brzine :) :)

Ali ako vam kažem da samo okrenemo drugaćiju percepciju misli i razmišljanja "taj stres" dobija drugu notu skladanu iz ljubavi, možete li vjerovati? (pročitajte tekst Promjeni perspektivu, promjeni život, ovdje)

Najčešće ljudi da bi "olakšali" sebi pribjegavaju raznim sredstvima ne znajući da time nisu ništa riješili, dapače samo pogoršali jer su misli i dalje okrenute ka rješenju stresa ili problema i opet i opet i tako u nedogled ...

Ako razmišljate o tome kako ga se riješiti dobijate još više stresova odnosno pogodno tlo, dakle što nam onda preostaje? Napraviti samo jedan korak :) i biti sa stresom prijatelj, zvuči malo suludo ali to je tako i život se okreće u željenom pravcu jer ipak VI ste kapetan. Ono protiv čega se borite to vas oslabljuje ali zato ono što podupirete to vas jača.

Vi stvarate svoje misli a misli stvaraju namjeru a namjera akciju a akcija vašu stvarnost. Um duh i tijelo u savršenom balansu znači ljubav, zdravlje i izobilje. Meditacija, sigurna alatka suvremenog života i ključ balansa. (ovdje možete naći vođenu meditaciju zahvalnosti)

Love, Nina


26 views0 comments

Recent Posts

See All