top of page

Zašto se bježi od Boga, stvoritelja svega što jeste


Sama riječ BOG izaziva u čovjeku strah od nečeg mističnog, strah od nečeg više od njega, a čak štaviše asocira odmah na religiju i njenu pripadnost a sam čovjek ne želi tamo pripadati.

Već duže vrijeme sam namjeravala pisati o ovom, mogu slobodno reći, fenomenu ljudskog uma a to je upravo bježanje od *riječi* BOG.

Sama riječ izaziva u čovjeku strah od nečeg mističnog, strah od nečeg više od njega, a čak štaviše asocira odmah na religiju i njenu pripadnost a sam čovjek ne želi tamo pripadati. Te se stoga usteže i bori u svom izražavanju tražeći *nešto* da bi takvo izražavanje imalo smisla.

Živjeti u takvom neznanju o sebi i svom postojanju znači biti rob svog vlastitog života. Razumijevanjem da ne pripadaš nikome osim sebi je jedino što ti treba na putu do unutarnje ravnoteže. Ali i u ovome postoji površnost gdje Um razumijeva onako kako njemu paše umjesto da u tome pronalazi istinu, jer ona jedino može izvesti um na pravi put. Zato je neophodno duhovno se probuditi i osloboditi se dogmi, uvjerenja koja sputavaju ljudsko biće da se otvori i izrazi u svoj svojoj punoći i veličanstvenosti.

Spoznavanje je odraz tvoje prave prirode, zašto je onda sputavaš?

Ono je isto kao i postojanje i voljenje. Obično u svakodnevnom životu kada želis nešto izraziti, reći, obično biraš način na koji bi netko volio ili želio čuti a ne onako kako bi se zaista izrazio. I ovdje u ovakvim situacijama opet bi se površno podrazumijevalo da onda slobodno izraziš bijes, frustraciju bilo koje vrste što govori samo o neznanju i izražavanju nesvjesnog dijela podsvijesti. A sve to opet proizlazi iz želje za lijepim a strahom da se ne ostvari. A sve to vas povezuje sa sjećanjima, odnosno osjećajima bola i užitka kroz ta sjećanja.

Sjećanja se ne možemo osloboditi niti ih izbrisati ali se možemo osloboditi osjećanja koja su sa tim vezana.

Shvati da se sve događa u svjesnosti i da si ti njezin korijen, temelj, a svijet je samo slijed iskustava. (Isprobajte moćnu meditaciju JA JESAM klikom ovdije) Kakav smo mi to čovjek kada sa jedne strane vjerujemo u BOGA a sa druge strane ga osuđujemo i vjerujemo u ono što on u svojoj prirodi nije.

Strah i bježanje od Božanske energije je samo posljedica neznanja o svom postojanju i svrhom dolaska na ovu planetu a to je naše nesebično služenje i davanje koje se očituje kroz ljubav danom podjednako svima bio ti ateista ili nevjernik.

Love, Nina


22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page