LAKO JE BITI SRETAN, TEŠKO JE BITI JEDNOSTAVAN


Znaš da u ovakvoj sintagmi ima istine ali se ne možeš oduprijeti i da ka toj istini i ideš. Zašto? Jer te strah misleći da srljaš u nešto što nadilazi tvoju svjesnost.

Svoj Život si usmjerio ka materiji jer smatraš i učen si da si dio nje. to je razumljivo jer nas i nije nitko učio da postoji priroda i njeno poštivanje unutar nas.

Spoznavanje je odraz tvoje prirode gdje je sadržana sva istina o tebi, a odatle proizlazi i jednostavnost.

Ali suprotno tome ti voliš upadati u nevolje i probleme jer si učen da je inat, mržnja, bol, tuga i ostali osjećaji koji proizlaze iz straha dobro jer se time ostvaruje pravda. I to je razumljivo jer nisi učen da je ljubav i svi osjećaji koji iz nje proizlaze (tolerancija, plemenitost, razumijevanje, mudrost, empatija, velikodušnost, poštivanje, jednostavnost..), tvoja priroda i izvor.

Ali svakako negdje se svuda provlači kroz život ta žudnja i želja za osjećajem sreće misleći da si sretan ako “imaš” pa u tom imanju pronalaziš da još uvijek nisi sretan i kažeš sebi “još mi treba” i tako u krug, opet ne znajući da tako ideš u nedogled bez da si dobio unutarnje zadovoljstvo i radost.

Sruši zid i ugledaćeš svjetlost

Hvataš se za sve negativno što ti se dešava u stvarnosti i u stanju si da se opravdavaš i analiziraš danima i godinama takvo dešavanje ne znajuči da te za takvo dešavanje vezuju osjećaji koji iz takvog dešavanja proizlaze.

I to je samo po sebi razumljivo jer iz tebe ne govori priroda već učena iskustvena prošlost. Na poslijetku kada te slome stresovi ti i dalje razmišljaš da ti je život oduzeo život opet, ne znajući da ti život daje tisuću mogućnosti da spoznaš svoju prirodu u kojoj je toliko jednostavno koliko ti životu daješ.

Ti jesi izvor a istodobno i rijeka između obala tvog tijela, gdje sve počinje a i završava. Gdje god postoje život i svjesnost, ti jesi, samo promatraj.

Za sada, siguran si samo u spoznavanje ali ne i u onoga tko to spoznaje, ne osjećaš ga kao bliskom sebi i u toj odvojenosti život ti izgleda kaotičan i ništavan.

Samo zato jer si tu postavio zid od kojeg ne vidiš ljepotu. Sruši zid i ugledat ćeš svjetlost.

PROBUDI SE I ŽIVI.

Love, Nina


39 views0 comments

Recent Posts

See All