Dva svijeta


Mnogo puta sam se pitala kakav je ovo dualni svijet u kojem živimo. Još kao djevojčica razumijevala sam, i taj svijet realni, fizički nazivala svijetom odraslih. Roditeljima sam stalno govorila da žive “naopako”. I tako kroz odrastanje desilo se da sam ja bila ta koja je brinula o roditeljima a ne oni o meni kao što bi bilo “normalno”. Takva priča se nastavlja i danas samo što danas radim s ljudima i njihovom duhovnom buđenju.

Globalno gledajući većina živi u borbi upravo između ova dva svijeta, jedan je naš unutrašnji (emocije, osjećaji) a drugi je vanjski (realni svijet).

U borbi između ta dva svijeta mnoge duše se izgube a neke se vrate na pravi put, mada, pitamo se.

Koji je pravi put? Nema ga…..niti pravi niti krivi put, postoji samo put o kojem ti sam odlučuješ a vodilja ljubav. Ona je kao svjetionik koji te usmjerava u kom pravcu ideš.

Velika je razlika između onog unutrašnjeg uvida, kakve bi stvari trebale biti, i onog kakve zaista jesu. Duhovni preobržaj, odnosno njegovi pokušaji datiraju od davnina kao i pokušaji za rajem na zemlji.

I sve je ostalo na tome. U čemu je onda problem? Zašto i dalje vlada egoizam, mržnja, vode se ratovi, a sa druge strane duhovnjaci prosvijetljeni uporno meditiraju i rasipaju svjetlosnu energiju ne bi li se svijet promijenio.

Svijet i dalje ostaje isti jer svjetlosna energije ne dotiče sam sistem i kao takav ostaje nepromijenjen. Sistem je mašinerija i moguće ga je mijenjati, nije nedostižno, samo onda kada se duhovno uskladimo kao pojedinci. Što dalje znači spajanjem nauke i duhovnog buđenja dostižna je promjena realnog svijeta tada egoizam, mržnja, ratovi gube na značaju.

Nedovoljno je, djeleći beskrajnu ljubav i zagrljaje nešto promijeniti jer od toga zaista nema promjene to je ustvari samo kao jedna vrsta duhovne podrške i ništa više od tog.

Ali kada bi svaki pojedinac osvjestio svoje postojanje da je na ovu planetu stigao sa svrhom da služi kako sebi tako i za dobrobit svih ostalih i ušao u više razine svijesti (dostignuti unutarnju ravnotežu) tada može započeti i promjena.

Znanje i imanje zajedno u promjeni.

Dosadašnje znanje dobili smo kroz iskustva prošlih života kao i učenjem da služimo sistemu a ne sebi a za dobrobit svih. Svojim samoostvarenjem uviđaš kako stečeno znanje o svojoj osobenosti nema dodirnih tačaka sa onim što uviđaš. Djeluje zbunjujuće na početku ali ubrzo spoznaš jednostavnost i shvatiš kako si život sam sebi komplicirao.

Love, Nina


63 views0 comments

Recent Posts

See All