NOVAC


NOVAC, kada samo čuješ ovu riječ ili kada pomisliš na njega, momentalno se u umu stvara otpor kroz sliku materijalnog i svega onog sto priželjkuješ. Stiže te bujica misli o nedostižnosti i nemanju...

Novac je samo papir, ono što mu daje vrijednost ste VI

Oslonit ću se prvenstveno na mnogo površnih smjernica tzv. NewAge gurua gdje kaže vizualiziraj novac, daj pa će ti se dati i još toliko toga što ljudski um zavodi u pogrešnom smjeru. Ovdje se ne radi o novcu vec o ljudskom bicu koje je dalo MOĆ novcu da se oko njega vrti cijeli materijalni svijet. Ta MOĆ je toliko jaka da se i život čovjeka vrijednuje po tome šta ima, šta radi....žalosno zar ne?

Dakle, radi se o mentalnom sklopu odnosa prema novcu i njegovom razumijevanju da novac prvenstveno služi u razmjeni i time potiče kruženje i stvaranje kako za sebe tako i za dobrobit svih.

Razmisli malo, koliko cijeniš, kako svoj, tako i tudji rad?

Ovo je polazna točka ili pitanje od kojeg krećeš mijenjati svjesnost o sebi pa tako i percepciju samog novca. Ako isključiš svaku emociju za novac tada uspjevaš i da se pokreneš u promjeni razmišljanja oko samog novca . Što dalje znači niti da ga voliš (ego voljenje) niti da ga mrziš vec osjećaj da postoji i da se njime koristiš u razmjeni za svoje potrebe.

Dalje, razumijevaj da novac nije tvoj, ne posjeduješ ga već ga koristiš i dano ti je da bi s tim novcem

nesto i učinio kreirao, stvarao.

Svaki ali baš svaki posao koji radis je dar i za to dobijaš odredjeni novac (da li je malo ili puno) ovisi samo tebi, odnosno o tome da li taj posao gledaš sa točke koliko bi tebi trebalo novca ili sa točke kakvi su tvoji rezultati posla kojeg radiš.

Svakako mnogo je toga u tom "davanju" što bi trebali razumijavati iskusiti i otkrivati a to je upravo ono što um ne bi, nego ako može nešto odmah i sada.

Otkrij i razumijevaj ravnotežu u svakom aspektu života ❤Nina


34 views0 comments

Recent Posts

See All