Bivanje u tišini


Evo jedne vježbe koja uveliko pomaže pogotovu onima koji su zatrpani poslom kako na poslu tako i u svakodnevnom životu (više o stresu možete pročitati ovdje):

Iako ovo nikada dosada niste radili, primorajte um okrenuti se unutra i uskratiti mu sve vanjske stimulacije uvidjet ćete, naravno ako se pridržavate režima, njegovu kreativnost i moć u rješavanju problema kako na poslu tako i u privatnom životu. Jer svi odgovori leže u tišini.

Za nekog tko je navikao da bude zauzet 24 sata bit će malo komplicirano iz jedinog razloga a to je osjećaj gubljenja vremena jer ne radi ništa.

Upravo ta tišina i izbjegavanje bilo kakvog rada usmjerava svu energiju ka unutra.

Sjedite opušteno u svoj naslonjač tako da vam bude udobno i povedite računa da vam kralježnica bude u uspravnom položaju jer na taj način omogućujete nesmetani protok energije. Udahnite duboko kroz nos i izdahnite kroz usta tako da se potrudite i osluhnuti prolaz vašeg udisaja i izdisaja.

Uradite to nekoliko puta i opustite se i naravno prepustite se tako da iznutra čujete svoje prirodno disanje. Prilikom izdaha stopirajte opušteno i osjetit ćete kako se otvara u kao kanal kroz donje vitale i vise svim čulima usmjerite na donji dio (stomak) u visini pupka tako da osjetite sebe iznutra.

I budite, samo budite u tom mjestu bez da bilo sto pokušavate ili da ulažete napor, samo se prepustite sa čulima usmjerenim na to mjesto. Osjetit ćete kako vas tjera da dišete malo brže nego obicno, a vi samo nastavite, bivajte i prepustite se.

Ovom svemu dodati da se hranite lagano u smislu više povrća i šetnja u prirodi. Ako si dopustite da bivate u ovakvom režimu sedam dana opušteno i da vjerujete u proces rezultati su neminovni. (O Meditaciji na putu do balansa možete pročitati ovdje)

A tek kada biste prošli ona tri tjedna o kojima sam pisala bili biste na pragu životnih promjena. Ja vam ne mogu reći kako ćete živjeti svoj život ali vam svakako mogu pomoći da živite život kojeg u cijelosti zaslužujete. Duhovno buđenje kroz proces puta do balansa je upravo to što je čovjeku neophodno da bi razumio sebe i svoje postojanje.(Pročitajte ovdje tekst Probudi se i upali svijetlo)

Love, Nina


50 views0 comments

Recent Posts

See All