Kako iscijeliti život?


O stresu je toliko toga napisano u smislu kako ga se osloboditi i kako živjeti bez stresa, a nigdje i skoro rijetko se govori da je stres neizbježan u današnjem materijalnom svijetu kao i da nam je od koristi, odnosno, da nije stresa ne bi bilo ni radosti.

Razmislite: koliko puta samo u jednom danu doživite stres, bilo da ste na poslu, doma ili negdje vani. Inspirirana jednom objavom "Kako se boriti protiv stresa" uslovila je baš ovakvo dublje pisanje i objašnjenje što to znači stres, odakle dolazi i kako s njim u prijateljski odnos, odnosno kako ga razumjeti. (Stres "in" svakodnevica, možete pročitati ovdje)

Kažemo često: "Pod stresom sam" obično kada osjećate tjeskobu, bol, bijes, krivnja i ostale osjećaje koji proizlaze iz straha su na niskoj razini i njihovo djelovanje je negativno. Povlačimo se jer uznemirenost koju osjećamo uzrokuje stalno vraćanje na samo dešavanje i uzrok stresa a opet u neznanju da dešavanje i sama situacija nije uzrok već naše reagiranje na situaciju. ( Lako je biti sretan, tekst pročitajte ovdje)

Povlačeći se sve više u labirint teških misli taj negativan stres dovodi nas do depresije i anksioznosti.

Protiv ovoga je nemoguća borba kao što i sama riječ *borba* ne ukazuje na ništa lijepo već da li ćeš poginuti ili opstati. A to je isto kao da vodite rat sa samim sobom. Da li biste zaista započeli (ili vodili) rat sa samim sobom?

Zvuči budalasto ovakva jedna istina ali kada kreneš u promatranje svojih osjećaja a s tim i u dublje duhovne spoznaje uviđaš i spoznaješ koliko malo znaš o sebi misleći da sebe poznaješ najbolje.

Kada smo već kod škodljivog stresa takav stres ostavlja otisak pečata, drugim riječima uvuče se strah i sve ono što iz njega proizlazi ne znajući da je potrebno takva osjećanja otpustiti, odnosno iscjeliti i na taj način iscjeljujemo Život i svako dobro što dolazi s njim.

Ako si počnete ovako nešto i percipirati znajte da je to početak promjena koje unosite u svoj Život. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina samoiscjeljenja a to je promjena navike razmišljanja, gdje je uobičajeno da je negativno reagiranje posljedica negativnog razmišljanja odnosno negativnog osjećaja.

Kada vam sve ide dobro ne osjećate strah čak štaviše u nekim situacijama raste uzbudjenje kao i navala adrenalina koji i utječe na djelovanje i takav stres je dobar ili pozitivan.

Netko je smiren a netko je žestok u identičnoj situaciji. Netko bi bez problema skakao iz aviona (naravno sa padobranom) a netko ima otpor 🙂 u smislu " A što ako se ne otvori padobran" ili "to je vrlo opasan sport"i sl. To su sve opravdanja za strah od letenja i uopce upuštanje u tako nešto što je van kontrole tvog uma. Kako vidis i kako ne vidis ......

Sami ste svjedoci situacija u svakodnevnom života kada dvije osobe identičnu situaciju vide (percipiraju) različito.

Odnosno, još bolje rečeno drugim riječima vidiš skakanje iz aviona (zatvorenog uma) sa strahom od pada jer takav um predviđa naredno dešavanje ako se ne otvori padobran, dok (otvoreni um) ulazi bez straha u istraživanje samog leta *biti u visinama i osjetiti slobodu letenja i navalu adrenalina je osjećaj koji ostavlja otisak*

Jedinu bitku koju vodite je ona između onog što (mislite) da znate i onog što osjećate.

Dobrodošli na PUT DO BALANSA i pusti korak (možete probati sa vježbom bivanja u tišini, ovdje)

Love, Nina

#iskustvoummisao #brigazabrinutostum

75 views0 comments

Recent Posts

See All