Put do Balansa


Osjećaj JA JESAM je uvijek nov i miješa se sa našim iskustvom, a svako novo iskustvo je prilika da svoj čisti bitak izdignete iznad tog iskustva odnosno da ga raspletete iz mreže iskustava i tada počinjete shvaćati da ne postoji ništa što bi vas zavodilo na pogrešan put.

Kad bi vam rekla da je šećer sladak, da li biste povjerovali ili biste taj šećer probali i sami se uvjerili? Ne postoji drugi način uvjerenja osim da probate, sve ostalo je samo u mislima.

Kad jednom saznaš, ne možeš zaboraviti.

Saznali smo da smo se rodili, nismo to poslije zaboravili!

Obično su ljudi razmišljanja: „Rodio sam se da bi živio, a cijeli život mi se svodi da jurim, trčim, borim se za novac da bi preživio ovaj kaos!“ Kaos je samo u glavi. Zastani malo. Za čim juriš?

Juriš da nađeš mir i sklad u svijetu koji je pun kontradikcija, ali oni se ne mogu naći u svijetu jer je baš taj svijet dijete kaosa. Takva jurnjava se proteže iz dana u dan, iz godine u godinu, sve do trenutka kada osvijestiš da ti nisi tijelo i spoznaš jedinstvenost da smo svi povezani, a metafizički gledano ti i stvarnost ste neodvojiva jedna cjelina.

Ovo puno pomaže poticanju suosjećanja, opraštanja, ljubavi, odgovornosti, red u meni, red oko mene. ❤ Nina

#iskustvoummisao #DušaŽivotMeditacija

20 views0 comments

Recent Posts

See All