Ego ili Duša?


Što je BALANS? Spajanje duhovne i intelektualne svijesti u jedno. Dakle ega i ono što ti uistinu jesi. Zato vam ovdje dajem osjećaje koji dolaze iz pravca ega, a koji dolaze iz duhovne strane tvog bića.

Da biste ovu sliku shvatili i razumjeli potrebno je da osvjestite što je to duhovnost, a što je to ego. Sama riječ duhovnost tumači se kroz religiju, naglašavam tumači iako tu ne postoji tumačenje jer:

Duhovnost si ti, ja, mi, dakle naši osjećaji misli i izražavanje jer od toga smo satkani.

Duhovnost je smisao života jer njezin temelj je ljubav i kroz nju se izražava. No da li se mi uvijek izražavamo kroz ljubav? Ne, mi se izražavamo kroz ego koji nekad skače, biva povrijedjen ljut bijesan, nervozan, tužan nestrpljiv, nasilan, mrzovoljan, ljubomoran, zavisan, zajedljiv, bolan......jer njegov temelj je strah.

Onaj tko prati ego je intelekt koji je bez duše i duhovne otvorenosti NULA, odnosno ograničen jer dalje od odredjenih granica uma ne razumjeva i ne pokušava razumjeti nešto što kažu osjećaji, staloženost, nasmijanost, radost, strpljenje, humanost, suosjećanje...

Uvidjate li razliku?

Upravo u neuviđanju razlike i prepoznavanju u sebi ovakvih osjećaja lako upadate u stanje depresije, anksioznosti i lavirinta iz kojeg se teško izlazi ako to i ne prepoznaš. A izlaz je moguć. To je proces u kojem se dešavaju velike promjene i preokreti u smislu života kako unutrašnjeg tako i vanjskog.

Love, Nina


176 views0 comments

Recent Posts

See All