Izadji iz okvira


Odlučila sam se napisati blog post o OKVIRIMA, jer sama riječ i njeno značenje u procesu puta do balansa je nejasno.

Okvir je sinonim za naš fizički um i dešavanja koja se u njemu dešavaju, a koja su ograničena onoliko koliko smo u taj okvir unijeli programa. A unijeli smo kroz životna iskustva i ono što nismo iskusili ali smo nesvjesno prihvatili kroz naše odrastanje od roditelja i društva u kojem se krećemo ili smo se kretali.

Sami možete uočiti kakvo je vaše izražavanje i djelovanje u odredjenim životnim situacijama kao npr kada nešto uradite i poslije razmišljajući shvatite da ste to mogli ili trebali uraditi drugačije. Dakle, uradili ste to iz odredjenog okvira, automatski bez da ste bili uskladjeni emotivno i mentalno i u takvom disbalansu ulazite u osjećaje koji na vas utječu da se osjećate bijesno, ljuto, sramno itd... Naravno, sve osjećaji veoma niske vibracije.

Nadalje vi onda ulažete svu moguću snagu da bi se osjećali bar “dobro”, nalazite opravdanja jer vam je tako “lakše” (a obično kriveći druge) da navodno izadjete iz tog stanja. I izaci ćete, samo ne iz okvira, već samo toliko da ste u okviru promijenili stav.

Osjećate da ste se oslobodili kad već u slijedećem dešavanju ponavlja se sve isto...i tako u krug trošeći uzaludno energiju koju ste, sigurna sam, mogli utrošiti na nešto što se zove radost.

Pa sad malo razmislite koliko ste ovakvih okvira objesili i stavili u jedan veliki a zove se osoba.

Dakle svu prošlost ste gurnuli u okvir iz kojeg i djelujete ne mareći za sadašnjost a nastavljate i u budućnost. I tako u krug iščekujući “bolju” budućnost, koja naravno ne dolazi.

Izlaz postoji a taj je da izadjete iz okvira u kojima ste zaglavljeni i osjetite slobodu jednostavnog življenja.

Evo za početak, možete li sebi reći DRAGA-I....

I evo ga okvir u kojem mozete odmah osjetiti koliko sebe volite ali ne u smislu egoističnog pogleda već sebe u smislu poštivanja osjećaja, misli i izražavanja.

Društvo te stavlja u odredjeni okvir jer te naučilo pravila ponašanja gdje u naučenim lekcijama stavljaš i daješ društvu prednost bez da si sebe stavio na prvo mjesto,odnosno ono što ti osjećaš radost, zadovoljstvo….a društvu je to potrebno. U vezi s tim, kako ćeš dati radost kada ti tu radost nemaš, jer te upravo drustvo dovelo do toga da je izgubiš (okvir da je netko kriv jer se ti ne osjećaš dobro) i naravno tako svi u red nezadovljstva, kukanja, žaljenja, nervoze, stresa, depresije anksioznosti...

Želis i dalje stajati u takvim redovima i čekati i čekati ili ćeš donijeti SADA ODLUKU izaći iz okvira i uspostaviti ravnotežu , životnu ravnotežu.

Love, Nina

(ONLINE radionica Izađite iz okvira može vam pomoći da izađete iz ovog začaranog kruga...više saznajte ovdje)

#brigazabrinutostum #DušaŽivotMeditacija

75 views0 comments

Recent Posts

See All