top of page

Kako promjeniti uvjerenje

Krenimo od početka, uvjerenja su ono što vas drži zarobljene u životnim situacijama, te stoga ne vjerujete da možete preovladati neki problem ili proći kroz iskustvo.

A zašto ?

Zato jer vam nedostaje sigurnosti u vlastite misli. Ako vam je netko kroz odrastanje pričao da za nešto ne valjate, niste dobri u nečemu ili niste dovoljno pametni da nešto postignete velika je mogućnost da ste u to i povjerovali i dešava se da čim nešto povjerujemo pronalazimo način da i dokažemo kako je to istina.

I onda mi zaista ostajemo u takvom uvjerenju i prolazimo kroz život nezadovoljni frustrirani ili potpuno izgubljeni razočarani neznajući da je sve to iluzija kreirana u našem umu i povrh svega usvajamo ga u naš karakter i nesvjesno se izražavamo za nešto što nismo.


Da bismo uvijerenja promijenili i zadržali za budućnost potrebno je da ih osvjestimo i spoznamo i odredimo njihove osobine.Mogla bi vam postaviti banalno pitanje: da li će sutra izaći sunce? Većina će odgovoriti potvrdno ali izmedju pitanja i odgovora postoji proces kroz koji je potrebno proći. A to je slika koja vam se pojavljuje pri pitanju i koji osjećaj prati tu sliku ....


Potrebni koraci za promjenu uvjerenja:

  1. Osvijestiti uvjerenje(spoznati pogrešnost i njegove osobine)

  2. Osjetiti koji i kakav osjećaj prati to uvjerenje

  3. Postaviti si pitanje što ako….(suprotno od vašeg uvjerenja) i ispratiti sto se zbiva u tijelu, osjećaji.

  4. Udahni kroz nos i izdahni kroz usta.

  5. Sliku novog uvjerenja zamisli i dopusti da ga istinski doživiš i usidriš, a znat ćeš po osjećaju koji se provlači kao tuš kroz tvoje tijelo.

  6. Udahni i izdahni i osjeti olakšanje.

Love, Nina

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page