Koraci do uspjeha

Obično ljudi uspoređuju “biti uspješan” sa “biti sretan” i stavljaju u isti koš životnog cilja. Naime, to i nije baš isto iako je u biti povezano. Kako i na koji način?

Biti sretan je stanje svijesti a biti uspješan je viđenje fizičkog stanja u načinu i metodi ostvarivanja svojih ciljeva. Svakako ste vidjeli ljude koji su “uspješni” ali nisu “sretni” i obrnuto. U čemu je kvaka? Nedostaje ravnoteza ili balans između duhovnog i fizičkog stanja.


Proučavajući nas um još od djetinjstva a prolazeći kroz razna iskustva dovele su me danas ovdje da govorim, pišem i radim u pronalaženju najefikasnijeg rješenja u promjeni stanja odnosno programiranju izražavanja ljudskog bića.

Neuro-lingvističko programiranje upravo govori o vlastitom uspjehu.

Svatko posjeduje tu svoju vlastitu jedinstvenost i autentičnost u onome što radite, u onome što jeste a to se već ne može prikazati riječima ili tehnikama a može kada u sve to uključite svoja čula jer tada se uključujete u sam proces razumijevanja sebe ili još bolje receno upoznavanju sebe.


Bilo bi lijepo kada biste se prisjetili sada kako ste nešto fantastično uradili a da ni sami ne znate kako je to bilo moguće, osjetili ste se zapanjujuće.


Da, sigurno imate takvih više iskustava, a šteta je što se to veoma brzo zaboravlja pod utjecajem okolnih, vanjskih priča ili to samo ostavite negdje u memoriji i kažete “ma to je bilo slučajno”. Dragi svi, ništa nije slučajno, sve se dešava sa razlogom da li kao lekcija ili kao ostvarenje a uvijek za vaše najviše dobro.


Dakle put do balansa je put otkrivanja vlastitog potencijala kao način da ono najbolje u vama i drugima naravno dodje do izražaja.I evo dolazimo laganim koracima do uspjeha svrstanih u tri veća koraka. a to su kao prvi i najznačajniji:

  • imati jasan cilj u svakoj situaciji a to znaci znati što želiš

  • raditi na otvaranju svih čula (vid, okus, miris, osjet, sluh i intuicija) otvoreni ste kada ste ih u potpunosti svjesni

  • fleksibilnost izražavanja, dakle mijenjanje onoga što radite a da s tim ne postižete rezultate (navike)


Prije osam i pol godina krenula sam u ostvarivanje svoje vizije a to je da želim postići promjenu u ljudskim životima shvativši da smo mi mnogo više od onog što mislimo da jesmo.


Pisanje prve pa i druge knjige rezultat su upravo otkrivanje i korištenje svog potencijala tako da posebnim meditacijama kao moćnim alatom doživljavam ostvarenje cilja, a to su izlasci iz depresije i anksioznosti. Danas poslije višegodišnjeg rada sa ljudima i završenog visokog stupnja kompetencije i vještine NLP ostvaruje se još jedan cilj u uspješnosti komunikacije i njezine strategije.


Ukoliko želite sebe ostvariti u željenom pravcu, znate što želite (ili to želite da otkrijete) i spremni ste za rad posaljite info upit za detalje na mail nikolinasavic.putdobalansa@gmail.com jer čarobni stapic ne postoji ali postoje čarobnjaci a to ste vi.

Zagrljaj Nina

35 views0 comments

Recent Posts

See All