STRATEGIJE I VJEŠTINE DOBRE KOMUNIKACIJE

Updated: Apr 22, 2020

Ovaj program o komunikaciji sam pripremala do onog trenutka dok ga nisam u potpunosti sažvakala odnosno ušla u njegovu bit. Zato ga evo u ovom mjesecu prvi puta i premijerno i jedinstveno sprovodim kroz online jednomjesečnu radionicu.

Iskustvo koje stoji iza mene pogotovu u individualnom radu i naravno u grupnim radionicama uvjetovalo je program koji doseže rezultate i naravno kao takav i funkcionira.

A uz to završen NLP u kombinaciji sa mojim jasnim istraživačkim viđenjem daju mi kompetenciju kreiranja programa.

Komunikacija je riječ koju koristimo da bi nešto priopćili drugom i to kroz neobavezni razgovor, uvjeravanje, podučavanje. Izmedju dvoje ljudi (najmanje) se može voditi komunikacija i to se ustvari vodi u obliku petlje kao da radimo “osmice”. Kada pričamo druga osoba reagira i na temelju reakcije priča i koristi riječi koje su upravo s tim osjećajem usklađene i tako u krug začarani dok se nekom ne smrači. Da li ste se ikad upitali “Zašto ishod nije onakav kakav sam željela-o? Da li postoji neki jednostavniji način komuniciranja?”


Da, postoji, ovdje sada pred vama. Ali da bi takav program funkcionirao potrebno je ukloniti prepreke, limite koji stoje kao čvrste navike a koje su se do sada pokazale nefunkcionalnim i bez rezultata. Da li takav i život želite? Sigurna sam da biste željeli život bez limita, otvoren i proživljen.

Prisjetite se malo kako i na koji način komunicirate, koje rijeci koristite, ton i drzanje(fiziologija)?

Komunikacija se ne može izbjeći, jer i u miru mi komuniciramo, naravno neverbalno prenosimo poruke pa se ćesto desava da neka naša rečenica bude posve drugačije protumačena od onoga što smo htjeli reći.

Tehnikom i vještinom ulazimo u izvor i bit prepreka u smislu misli, osjećaja i ponašanja koji ometaju naše slobodno izražavanje a samim tim ispunjavamo se novim navikama koje dovode do uspješne komunikacije.


Znate, naše izražavanje čini 55% govor tijela, 38%intonacija glasa a samo 7% riječ. Ovim prikazom moze biti posve jasno kada u mojim predavanjima pričam i pokazujem da afirmacije i mantre nemaju nikakvog značaja ukoliko se izražavaju samo kao riječ, dakle to je samo 7% izražavanja.

Ali kada tu riječ ekološki obogatimo, dakle unesemo sva čula tada ćete primjetiti da riječ ima drugačiji pravac odnosno ciljano mjesto uspjeha.Jednomjesečna online radionica gdje možete mnogo toga promijeniti u svom svakodnevnom životu, odnosno možete mnogo brže napredovati u uspješnom ishodu onoga š to želite ostvariti:

- komunikacija u svakodnevnom životu

- komunikacija u poslovnom životu

- komunikacija sa samim sobom


Želite li balansirati i biti uspješni u komunikaciji možete se registrirati i ujedno rezervirati svoje mjesto na ovog mjeseca radionici ili slijedecoj (V mjesec) na mail nikolinasavic.putdobalansa@gmail.com

152 views0 comments

Recent Posts

See All